Kotiseutumuseo ja kotiseututalo avoinna 4.6. – 27.8.

Museon perusnäyttely, vaihtuva näyttely ja kotiseututalo Koskelan näyttelyt ja kahvio ovat avoinna sunnuntaisin 4.6. – 27.8. klo. 11 – 15.

Laajennettu aukioloaika 26.6. – 27.7, jolloin museo ja Koskela ovat avoinna myös ti – pe klo. 13 – 17.

Liput 5 €, lapset ilmaiseksi. Samalla lipulla pääsee kaikkiin näyttelyihin.

Kesän näyttelyitä:

”Pampulaliinan” on tehnyt Kalle Jaakkola 1980-luvulla

Koulukäsitöitä ennen ja nyt

Kotiseututalo Koskelan saliin on koottu koulukäsitöitä eri vuosikymmeniltä. Menneiden vuosikymmenten käsitöiden lisäksi mukana on muutamia uusiakin Eskon ja Ryttylän alakouluista ja Oitin yläkoulusta.

Kokeile myös vohvelipujottelua, joka on ollut kestosuosikki vuosikymmenestä toiseen – tyyli on vapaa!  Tehdään yhdessä käsipyyhe Koskelaan.

Tervetuloa katselemaan ja muistelemaan kouluaikoja ja ”kässän” tunteja!

 

Kuva kirjasta: Tiima, tiu ja tynnyri

Kuinka paljon on Porvoon mitalla? Tai fingerporillinen? Paljonko painaa leiviskä, naula tai luoti? Entä mitä tarkoittaa, kun sanotaan että päivä on pulkassa?

”Miten ennen mitattiin?” on  tämän kesän vaihtuva näyttely Hausjärven kotiseutumuseossa.

 

Näyttelyn pystytystä Koskelassa

Kahvi, kirves, sakset ja pyykin silitys – esinemuotoilua ennen ja nyt

Hausjärven lukion kuvataiteen valinnaisryhmä pystytti valitsemistaan vanhoista ja nykyajan esineistä vitriininäyttelyn kotiseututalo Koskelaan. Näyttely on esillä kotiseututalo Koskelassa koko kesän. 26.6. – 27.7. siellä voi tavata myös lukiolaiset Joonan ja Jakobin, jotka toimivat ti – pe klo. 13 – 17 Koskelan ja museon kesäoppaina.

 

Yläkoululaisten akvarellimaalauksia

Hausjärven yläkoulun 8.lk valinnainen kuvataideryhmä maalasi kotiseutumuseolta lainassa olleista vanhoista lasipulloista akvarellitöitä. Työt ovat esillä kotiseututalo Koskelan tuvan seinällä.